Såga, såga, såga...

Det är allt för ofta som man ser ryttare som sitter och sågar i sina hästar för att få dem att gå i "form". Det är inte bara barn som tror att dom kan rida utan det finns dom som tävlar på hög nivå men ändå så sitter dom och sågar i sina hästars munnar för att få dem att böja på nacken. Jag förstår faktiskt inte hur de tänker? Jag har ALDRIG sågat i någon hästs mun, eller okej har gjort det någon gång då ellinor stuckigt och jag försökt få stopp men aldrig för att få en häst att böja på nacken. Jag tycker det bara är sjukt, ja visst man brukar ju säga att man ska hålla bettet "levande" i munnen på hästen men grejen är ju att hästar känner minsta lilla kramning i tyglarna, om de inte fårr förhårdnader i mungiporna för att ryttaren dragit den för mycket i munnen.
Mitt mål med hästen som jag kommer att få hem (haha ni får inte veta!) är att kunna göra det här:
Bilden är lånad från Josäfins blogg, hoppas de är okej!

Fatta vilken underbar känsla att kunna rida runt med bara en tunn repgrimma och ändå kunna rida hästen i form, få stop osv. Är inte det egentligen varje ryttares dröm?
1 Carolina {Tävlingar i bloggen}:

skriven

sv; Håller med dig till fullo. Dock har vi ett väldigt bra sätt att rida våra hästar, om man nu kan säga så, så vi slipper ha hårda hästar i munnen. Nästan alla är superkänsliga, alltså att dom börjar jobba för minsta skänkeltryck eller kramning i tygeln.



sv; Digitalkamera på 14 megapixel om jag minns rätt :)

2 Josäfin :>:

skriven

Super bra inlägg! :))

3 Emma:

skriven

super bra skrivet!;) Håller verkligen med!

4 Anonym:

skriven

Hej fiin bild! Är mkt inne på Säfvas bloggar! ;P Tja rå:D XD

5 alexandra:

skriven

Fin blogg :D

6 LJ photos&texts:

skriven

Min dröm är faktiskt att kunna rida sådär på en framtida häst, det vore allt något att komma lullandes sådär.. :3

Kommentera här: